• darkblurbg

De kust

De kust is enorm gevarieerd. Je hebt vele baaitjes, met elk een eigen sfeer. Er zijn zandstranden en kiezelstranden, sommige met voorzieningen, andere juist zonder. In de ene baai kun je fantastisch snorkelen, in een andere baai kun je van de rotsen springen, bij weer een andere baai is een geweldig restaurant. Je blijft ontdekken!

Op verschillende plaatsen kun je kano’s, waterfietsen en snorkels huren, of met vis- of duikexcursies de zee op.

Langs de kust loopt ook een prachtige, goed aangegeven wandelroute, de GR92 (Grande Randonnée). Lieflijk, ruig en ongelooflijk mooi.

Cala Forn.jpg
Kust1.JPG
Peniscola.jpg

De bergen

Casa Valerosa is omringd door bergen. Je kunt er prachtige wandelingen maken, paardrijden, bergklimmen of een canyoning-tocht maken. Vaak heb je prachtig uitzicht over de Ebrorivier en de delta, en met een beetje geluk zie je herten over de rotsen wegschieten.

Vlakbij El Perelló loop je in een half uur door een sprookjesachtige vallei naar prehistorische rotstekeningen. Stroomopwaarts langs de Ebro is een bezoek aan kasteel Miravet de moeite waard – en minstens zo leuk is de oversteek over de Ebro met het pontje.

De Via Verde is een fietsroute langs een oud spoorwegtracé en een must do. Het eenvoudige traject loopt naar beneden en is dus goed te doen voor alle leeftijden. Je fietst langs fabelachtige rotspartijen, met zicht op diepe dalen en moet ook door een paar spannende tunnels. Halverwege zijn een picknick en een duik van de rotsen bij Font Calda een aanrader.

Els Ports.jpg
Font Calda.jpg
Rotstekeningen.jpg
Cardó top.jpg
Cardó.jpg

Ebro-delta

De Ebro-delta is een natuurgebied en een paradijs voor vogelliefhebbers. Meer dan 300 vogelsoorten komen hier voor, waaronder duizenden flamingo’s! Het is een van de twee gebieden in Europa waar rijst wordt verbouwd. Je kunt er heerlijk fietsen of paardrijden, of je kunt een bootexcursie boeken.  Hier zijn eindeloze zandstranden te vinden, waar je ook kunt kitesurfen.

De wandeling naar de vuurtoren Far del Fangar is onvergetelijk. Je loopt over een eindeloze zandvlakte, met rechts de diepblauwe Middellandse Zee, en links zicht op de bergen.

Far del Fangar.JPG
ebrodelta.jpg

Culinair

Lekker eten kun je hier overal! Van het meest eenvoudige dorpscafeetje tot goede restaurants, laat je verwennen door de lokale tapaskunst! Ook voor een goed glas wijn hoef je niet lang te zoeken.

https://www.theguardian.com/travel/2018/aug/12/homage-food-and-drink-catalonia-ebro-ebre-delta-spain

Een goed glas wijn.JPG
Lekker eten.jpg
Lekker eten2.JPG

Cultuur

De dorpen l‘Ametlla de Mar en Ampolla hebben levendige havens, waar je de vissersboten vanaf het terras kan zien uitvaren of binnenkomen. Wat grotere steden zijn Tortosa, Tarragona en Reus, op ongeveer een half uur rijden van de camping. Heerlijk om op een zomerse dag rond te struinen, te genieten van het Spaanse tempo en leuke marktjes. Tarragona is terecht beroemd om de Romeinse overblijfselen en de imposante kathedraal. Ook de kathedraal van Tortosa is de moeite waard. Reus is de geboorteplaats van Antoni Gaudí en heeft een klein, maar fijn Gaudi-museum.

Iets verder gelegen is Peñiscola. Met de indrukwekkende Tempelriddersburcht uit de vroege middeleeuwen, gebouwd op een uitstekende rotspunt in zee, is het een erg leuke dagtocht.

Barcelona ligt naar het noorden op twee uur rijden afstand, en Valencia naar het zuiden op 2,5 uur. Beide steden zijn ook prima met de trein te bezoeken vanaf station l’Ametlla de Mar.

Tarragona.jpg
Peniscola.jpg
Tarragona2.jpg.jpg
Peniscola2.jpg
haven l'Ametlla de Mar.jpg